Българският бранд за продукти, комбиниращи изчистен дизайн и функционалност.
Основан през 2014 и до днес запазваме концепцията да създаваме ръчно изработени Престилки, като с времето по естествен път на развитието ни разширихме портфолиото си, включвайки Раници, Ролове за различни инструменти и аксесоари за ежедневието.

Вдъхновени от добрия дизайн, винаги търсейки функционалност, нашите продукти са комбинация от висококачествени материали и прецизна изработка. Съчетавайки суров деним, канвас, лен, естествена кожа и най-добрите подсилващи елементи, се стараем продуктите ни да са ваш верен спътник дълго време.

Зад Mental Syndicate сме Андон, Борис и Велимир. И тримата сме достатъчно различни, но и достатъчно сходни във виждането си за концепцията на нещата. Участвайки по равно във всеки един от процесите, допълвайки се като личности и вдъхновявайки се взаимно пренасяме идеите си върху парче плат и създаваме продукт, който излизайки от нашата работилница, е това, което винаги сте искали да бъде във вашите ръце.

Всичко започна лятото на 2014г. Велимир взе участие в първия Barista Jam в България и имаше нужда от престилка. След доста търсене не намери и така започна всичко. Трябваше ни доста време докато успеем да направим първия ни модел, който и до днес еволюира постоянно. Първоначалната ни идея беше да правим “Custom” престилки за Баристи, които да са изработени от суров Деним, но се оказа, че можем много повече от това. „Ракета Ракия Бар“ беше първото място, което екипирахме и благодарение на тях всичко се разви в посоката, която винаги сме искали. Днес може да видите престилките ни в най-добрите ресторанти, коктейл барове, кофи шопове, бръснарници и на много други места из София, цяла България, както и по света.

Ако си част от модерното общество, имаш нужда от готин аксесоар и искаш да се срещнеш с нас си добре дошъл и в Концептуалния ни магазин, намиращ се в град София на ул. Три Уши №1, кафето е от нас!